Raiffeisen Bank va finanţa 11 proiecte de educaţie non-formala cu o sumă totală de 500.000 lei, în concursul de granturi Raiffeisen Comunităţi, ajuns la a XI-a ediţie. Proiectele câştigătoare propun, printre altele, un program de educaţie financiară prin joc pentru 2000 de elevi din toată ţara, un program de educaţie profesională pentru tineri instituţionalizaţi, un proiect de accesibilizare a manualelor de muzică pentru tineri nevăzători etc.
Raiffeisen Comunităţi este un concurs de granturi pentru proiecte de educaţie derulate de ONG-uri şi instituţii de învăţământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. În fiecare an, programul acorda granturi în valoare totală de 500.000 lei pentru proiecte de educaţie non-formala care pot schimba viitorul comunităţilor în care trăim.
Cele 11 proiecte au fost selectate din 129 de proiecte înscrise de un juriu independent Raiffeisen Bank, format din specialişti proiecte comunitare. La fel ca în ediţia de anul trecut, proiectele prezentate au fost atât de valoroase, încât juriul nu a putut alege doar 10 câştigători şi a desemnat 11 proiecte care vor fi finanţate de Raiffeisen Bank şi implementate în următoarele 12 luni:
- Kidicoins – Asociaţia StartEvo (educaţie financiară),
- My School Can Be Cool – Asociaţia De-a Arhitectura (Educaţie civică),
- Micii inocenţi pe cont propriu – Fundaţia Inocenţi (educaţie antreprenorială),
- Pregătiţi pentru viaţa – Asociaţia The Social Incubator (educaţie profesională),
- Quick Start: Curs online de antrenat idei – Asociaţia ETIC (educaţie antreprenorială),
- Îmbunătăţirea educaţiei financiare pentru studenţii Universităţii Politehnica Timişoara (EduFinUPT) – Universitatea Politehnică Timişoara (educaţie financiară),
- Şi eu vreau să muncesc – Orientare şi consiliere vocaţionala pentru tineri cu dizabilităţi – Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj (educaţie profesională),
- FORMrare – formarea permanentă a asistenţilor medicali comunitari în management de caz pentru bolile rare, Asociaţia Prader Willi din România (educaţie profesională),
- Academia Civică, Asociaţia pentru Mobilitate Socială şi Educaţie Democratică (AMoS ED), (educaţie civică),
- Pot deveni nevăzătorii muzicieni profesionişti?, Fundaţia Cartea Călătoare (educaţie profesională),
- Start pentru Educaţie nonformala profesională la Casa Experimentelor – Asociaţia pentru Formare (educaţie profesională).
În această ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi au fost înscrise 129 de proiecte de educaţie, care au trecut printr-un proces complex de jurizare în două etape. Prima etapă de jurizare a implicat peste 70 de angajaţi Raiffeisen Bank, care s-au oferit voluntari şi au evaluat proiectele înscrise. După prima etapă de jurizare, cele mai bune 20 de proiecte au intrat în runda finală de evaluare, în care un juriu extern, independent a ales câştigătorii granturilor în valoare totală de 500.000 lei. Juriul independent a fost format din specialişti în proiecte comunitare, reprezentanţi ai Junior Achievement România, United Way România, Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, cărora le mulţumim pentru implicare.
Programul Raiffeisen Comunităţi a acordat, până cum, finanţări totale în valoare de un milion de euro pentru 140 de proiecte implementate în întreaga ţară.
Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 în România şi deserveşte 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Raiffeisen Bank are 4.600 de angajaţi şi o reţea de peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi 24.500 de POS-uri.
COMMENTS