România a câstigat competiţia de antreprenoriat Junior Achievement European Enterprise Challenge 2016

România a câstigat competiţia de antreprenoriat Junior Achievement European Enterprise Challenge 2016

O echipă de studenţi şi-a adjudecat titlul de cea mai bună companie la JA European Enterprise Challenge 2016 pe baza unei idei inovatoare: priza inteligentă care reduce consumul de energie electrică. Proiectul României a fost intitulat „Save Energy” şi a câştigat în faţa altor 19 proiecte din 16 ţări. Locurile doi şi trei au fost adjudecate de Danemarca pentru „Danish Cardboard Tech” şi Safety Chair”.

priza

Echipa României a propus o priză inteligentă care împiedică alimentarea cu energie electrică atunci când aparatele sunt în stand-by. Priza are un microprocesor de 8 biţi şi poate detecta momentul în care dispozitivele intră în stand-by pentru a opri alimentarea la sursa de curent. Membrii echipei României estimează că, dacă la nivel mondial toate prizele ar fi înlocuite cu Save Energy”, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel puţin 10%.

Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy, spune că proiectul a avut în centrul atenţiei tehnologia, creativitatea şi inovaţia.

(…) Cred că principalul nostru avantaj constă în abilitatea noastră de a prezenta şi de a vorbi în public, dar şi în abilitatea de a scala afacerea. Am întâlnit mulţi studenţi din Europa cu un potential mare şi noi toţi vom face lucruri mari în viitorul apropiat. Premiul câştigat mă va ajuta mult în business. Totuşi, nu este vorba de banii pe care îi primim, ci despre expunere şi de validarea pe piaţă din partea unor juraţi foarte calificaţi. De asemenea, am primit premiul EY Business Vision care ne va ajuta să intrăm în piaţă mult mai rapid şi ne va oferi soluţii pentru toate problemele mici.”, a spus Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy.

Concursul a avut loc între 6-8 iulie, la Bucureşti, şi a adunat peste 90 de studenţi. JA Europe Enterprise Challenge este un eveniment european anual al studenţilor care au participat, de-a lungul anului, în programul universitar de antreprenoriat „Start Up” şi care au câştigat etapele naţionale din ţările lor.

În ultimii 12 ani, peste 115,000 de studenţi din Europa au fost incluşi în acest program menit să ajute tinerii să se angajeze mai uşor şi să sprijine start-up-urile.

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, cu misiunea de dezvoltare în România a programelor internaţionale JA de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi dezvoltare a abilităţilor pentru viaţă. 39 de ţări din Europa şi 123 de ţări din întreaga lumea urmează aceste programe. În România, la ele participă peste 280.000 de elevi din 1.600 de şcoli publice, printr-un parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Partea de finanţare este asigurată de comunitatea de afaceri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0