România a participat zilele acestea la cea de-a 42-a ediţie a Salonului Mondial de Turism de la Paris (16-19 martie 2017), eveniment găzduit într-unul dintre pavilioanele Parcului Expoziţional de la Paris, având privilegiul de a se înscrie în categoria destinations tendances, după ce numărul turiştilor francezi care au vizitat ţara noastră a crescut cu peste 50% în ultimul an.
Standul României a fost unul dintre punctele de atracție ale salonului, folclorul românesc atrăgând mii de vizitatori. Tradiţiile, portul popular, meşteşugurile şi muzica tradiţională fac parte din zestrea de valori a poporului român și sunt, în același timp, unul dintre cei mai importanți vectori în atragerea turiștilor din întreaga lume. Aceștia vin să descopere în România frumusețea țăranului român, a cântecului și jocului ce l-a însoțit peste timp.
Momente artistice cu interpreţi de excepţie ai folclorului românesc au avut loc în fiecare zi atât în cadrul standului României, cât şi pe scena principală a salonului, oferind vizitatorilor o mostră de folclor autentic şi încurânjandu-i să vină să viziteze ţara noastră, aflată la confluenţa unor civilizaţii diverse, într-o desăvârşită armonie occidentală şi orientală.
Grupul Iza, etalon de autenticitate al folclorului maramureșean şi partenerii noştri de la Ansamblul folcloric “Maramureşul” al Centrului Cultural Vişeu de Sus continuă şi în acest an campania de promovare turistică a regiunii Maramureşului, prin participarea la unul dintre cele mai importante târgul internaţionale de turism, la care sunt aşteptaţi peste 130.000 de vizitatori după estimările organizatorilor. Județul Bistrița-Năsăud are, la rândul său, reprezentanți ce-i fac cinste: ansamblul folcloric „Cununa de pe Someș” și meșterul popular Virginia Linul. Gorjul lui Brâncuși este prezent prin Taraful de la Târgu Jiu, Maria Luiza Isuf și meșteri populari. Romanița Fricosu a adus la Paris horele românești și muzica Mariei Tănase. O altă atracție a standului sunt ouăle pictate, realizate de meșteri din Moldovița, dar și cămășile din Mehedinți.
Alături de destinațiile cu accent pe tradiție, la târg au fost prezenți și tour-operatori, agenții de turism, companii aeriene și reprezentanți ai administrațiilor județene ce promovează destinații moderne, vizitatorilor oferindu-li-se astfel ocazia de a descoperi România și din această perspectivă.
Voluntarii din filiala LSRS Franţa, alături de partenerii din Clubul EntRO, au animat standul României pe parcursul celor patru zile în care s-a desfăşurat Salonul Mondial de Tursim, atrăgând numeroşi vizitatori, turişti francezi şi străini, pentru a le prezenta frumuseţile ţării noastre.
La inaugurarea standului României au participat : Mircea Dobre, ministrul Turismului, E.S. Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franţa, E.S Lilian Zamfiroiu, Ambasadorul României în Luxemburg, Anca Opriş, Consul Generalal României la Lyon, Mihaela Miheţ, directorul Biroului de Promovare şi Informare Turistică de la Paris, Vasile Tomoiagă, Preşedinte Club EntRO, Ana-Maria Antonie, Coordonator Liga Studenţilor Români din Străinătate, filiala Franţa.
COMMENTS