Romanian Youth Space Conference este o conferință dedicată temei dezvoltării spațiale organizată de liceeni pentru liceeni. RYSC este structurată în 6 comitete care acoperă toate domeniile de expertiză, de la inginerie până la drept spațial, necesare pentru a înțelege aspectele legate de colonizarea spațiului și transformarea acestuia într-un mediu profitabil pentru afaceri. Scopul conferinței este de a informa elevii și studenții de potențialul industriei aerospatiale. RYSC va avea loc în perioada 25-27 noiembrie 2022 la Crowne Plaza, București.
De-a lungul anilor, grupul a mai organizat diferite conferințe sub îndrumarea mentorului, prof. Daniela Bordei, pentru a facilita accesul tinerei generații către domenii și activități care nu se predau în cadrul strict al școlii. Una dintre realizările cu care se mândresc este Bucharest Model NATO (bucharestmodelnato.org) ajunsă la cea de-a 11-a ediție, având ediția a 10-a aniversară găzduită de Headquarter-ul NATO de la Bruxelles, iar pe același model, au înființat și Romanian Model World Bank, Romanian Model Conference World Health Organization, Art4Heart si multe altele. Pentru o mai bună înțelegere a activităților vă invităm pe site-urile acestora.
Dumitru Prunariu, primul și singurul cosmonaut român, susține inițiativa și va participa în scopul de a ajuta în concretizarea unor oportunități reale pentru participanți. Printre invitații conferinței se numără și Bogdan Marcu, designerul turbinelor integrate în motoarele folosite pe familia de rachete Falcon 9, Laurențiu Caramete, directorul Departamentului de Astroparticule din cadrul Institutului de Științe Spațiale, Rares Bisag, Fondator Romanian Space Initiative (ROSPIN) , Tudor Paraschivescu, Team Lead & Software Engineer la Thales România, Dragoș Alexandru Păun, Inginer de Propulsie în cadrul European Service Module (ESM) al misiunii Artemis 1, precum și alte personalități din industrie.
Participanții vor avea ocazia să învețe de la specialiști din industria aerospațială, să își dezvolte skill-uri necesare oricărui domeniu și să se familiarizeze cu lucrul în echipa. Altă abilitate pe care participanții o vor dobândi este controlul asupra acțiunilor lor chiar și în momentele în care lucrează sub presiune.
În cadrul conferinței, participanții vor avea posibilitatea de a construi un model de rachetă la scară redusă folosind un motor pe combustibil solid și materiale de bricolaj pe care, apoi, o vor lansa. De asemenea, vor avea și oportunitatea de a construi o machetă a unui sistem de apărare împotriva micro meteoriților și deșeurilor spațiale.
Așadar, Romanian Youth Space Conference așteaptă cu brațele deschise un număr cât mai mare de tineri pentru a descoperi și a înțelege domeniul aerospațial la prima ediție a conferinței!
Website-ul evenimentului se numește www.rysc.space. Îi găsiți activi și pe Instagram la @royouthspaceconference.
COMMENTS