S-a dublat numărul elevilor înscriși la cursurile online ale școlii Academia Micilor Developeri

S-a dublat numărul elevilor înscriși la cursurile online ale școlii Academia Micilor Developeri

La cursurile online ale Academiei Micilor Developeri, școală care oferă cursuri de programare software, robotică și gândire algoritmică pentru copii, s-au înscris în luna septembrie de două ori mai mulți copii față de septembrie 2020. Aceasta în vreme ce luna martie a acestui an a înregistrat o creștere de 10 ori a numărului de copii nou înscriși la cursurile online ale școlii, față de martie 2020.

Academia Micilor Developeri este un exemplu de succes al implementării învățământului online, atât pentru copii, cât și pentru profesori, dar și al dezvoltării afacerii prin intermediul canalelor digitale. Echipa școlii lucrează integral online, predă online, ședințele se desfășoară online, recrutarea are loc online, la fel și training-urile. Feedback-ul primit de la părinți, numărul în creștere al copiilor care se înscriu, din toată țara dar și din străinătate, sunt indicatori care au determinat strategia de dezvoltare a afacerii în perioada următoare.

„Ne vom concentra pe cursuri online, care ne dorim să fie ușor accesibile și foarte interactive, pe digitalizare: avem deja o platformă de e-learning cu tutoriale video, de unde copiii își pot recupera lecțiile pierdute, se pot testa singuri, își pot descărca diplome de participare ș.a., plăți exclusiv online, lansare de cursuri, lansare de cursuri în limbi străine și certificarea internațională a cât mai multor copii”, arată Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri.

Cursurile oferite de școală, fie că sunt online, fie offline, vin cu o serie de avantaje pentru copii:
– pot obține de la vârsta de 13 ani prima certificare de programator junior (Academia Micilor Developeri este singura școală de programare din România care are copii certificați);
– dezvoltarea gândirii matematice;
– învățare prin implementare de proiecte practice și prin joacă (abordare inedită pentru stilul de predare românesc);
– folosirea gadgeturilor ca invitație și oportunitate de învățare, în loc de distracție;
– respectă ritmul de învățare al fiecărui copil.

Beneficiile cursurilor desfășurate online:
– mult timp economisit, care poate fi investit în alte activități complementare (muzică, sport);
– logistică redusă cu transportul;
– acces al tuturor copiilor la cursuri și cei mai buni profesori, nefiind limitați de proximitatea față de centre educaționale;
– sunt foarte potrivite și pentru copiii introverți, instructorii școlii respectând nevoia de intimitate, comunicare și confidențialitate a fiecărui copil.

Cursurile online îi ajută foarte mult pe copiii cu tulburări din spectrul autist, pentru că pot avea un tutore acasă, lângă ei, nu părăsesc locul în care se simt cel mai în siguranță și anume propriul spațiu, nu sunt obligați să interacționeze însă, în același timp, au ocazia să fie în grupe cu copii din toată țară și din străinătate, pe termen lung. Rămân în mediul lor familiar, cu stimulii cu care sunt deja obișnuiți, dar fără a fi privați de educație modernă și interacțiune, atunci când se simt pregătiți.

În general, odată înscriși la Academia Micilor Developeri, copiii urmează pe termen lung (între 2 și 4 ani) cursurile școlii. Atunci când aceștia îmbină plăcerea de a învăța / un hobby cu un domeniu cu o creștere atât de accelerată cum este IT-ul, impactul asupra dezvoltării lor este major. Aplicarea matematicii și a gândirii algoritmice în proiecte duce la înțelegerea profundă a unor concepte care la școală pot părea strict teoretice. Mai mult, copiii simt că pot, fiind important în procesul de învățare să aibă senzația reușitei, să vadă rodul munciii lor la finalul fiecărei ore. Cel mai bine formulează acest impact cel mai recent elev certificat al școlii, Andrei Ghebaur, cursant certificat Oracle Java Foundations Certified Junior Associate: „Visul meu de a deveni game developer și pasiunea pentru programare au fost cele care m-au determinat să continui cursurile Academiei Micilor Developeri. În plus, a contat și convingerea că a crea lucruri cu propriile mele mâini e ceva ce merită făcut și căutat tot timpul”.

Copiii cu vârsta de 8 ani încep cu Programare cu Scratch pentru copii, nivelul 1 de studiu, online, 8-9 ani, când învață să își scrie propriul nume și să realizeze o animație completă a acestuia, să creeze fragmente de desene animate și chiar mici jocuri. Cei de 10 ani fac programe cu o logică ceva mai complexă, însă folosind aceeași platformă, Scratch, pentru a realiza animații și jocuri.
Programa continuă cu niveluri avansate de programare și pregătirea pentru certificări recunoscute internațional, începând cu Java Foundations.

Academia Micilor Developeri a fost înființată în anul 2013. Până acum, peste 10.000 de copii au urmat cursurile sau workshop-urile gratuite, atât în București, cât și în țară. Detalii la https://www.miciideveloperi.ro/.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0