Schneider Electric şi-a consolidat echipa cu 40 de angajaţi noi, locaţi în sediul din Chişinău, ca parte a integrării companiei SolveIT Software. Responsabilităţile acestora includ operaţiuni de dezvoltare soluţii software, susţinând echipa centrală, aflată în Australia.
SolveIT Software este o companie australiană specializată în elaborarea soluţiilor software pentru optimizarea lanţului de aprovizionare, pentru prognoza cererii şi ofertei, pentru modelarea predictivă. Instrumentele SolveIT ajută la optimizarea activităţilor de producţie şi a lanţului de aprovizionare, realizând analize predictive şi simulări “Ce se întâmplă dacă?”, atât la nivel local (uzină), cât şi la nivel global (reţea).
SolveIT Software a fost achiziţionată de Schneider Electric în august 2012, făcând parte, în prezent, din Divizia Industrie a grupului. România reprezintă una dintre ţările gazdă care vor ajuta Divizia Industrie la integrarea SolveIT în grup.
„Extinderea echipei noastre în Republica Moldova este o dovadă a determinării Schneider Electric de a investi în oameni şi a încrederii pe care grupul o are în România şi Republica Moldova pentru operaţiunile sale. Vom face toate eforturile necesare pentru a contribui la integrarea SolveIT în grup şi la succesul viitoarelor proiecte, fiind convinşi, în acelaşi timp, că îmbinarea SolveIT Software cu expertiza Schneider Electric ne va oferi o poziţie unică pe piaţă”, a declarat Saulo Spaolanse (foto), preşedintele Schneider Electric România.
Achiziţia SolveIT ajută Schneider Electric în dezvoltarea soluţiilor sale în materie de prognoză, optimizare şi modelare în sectoarele de producţie minieră, mineralieră, metaliferă şi în alte sectoare de producţie. De asemenea, această achiziţie completează ofertele curente MES si SCADA ale Schneider Electric pe piaţa industrială, asigurându-le clienţilor funcţionalităţi îmbunătăţite.
Agenţia Schneider Electric din Chişinău a fost înfiinţată în anul 2008, fiind coordonată de Schneider Electric România.
Schneider Electric este unul dintre liderii globali care oferă în peste 100 de ţări soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Compania are peste 140.000 de angajaţi şi a raportat venituri de 24 miliarde de euro în 2012.
COMMENTS