Deloitte România a început înscrierile pentru cea de-a 17-a ediţie a competiţiei Technology Fast 50 în Europa Centrală. Competiţia regională de anvergură se adresează atât companiilor cu experienţă, cât şi celor recent intrate pe piaţă, cu activitate în domeniul tehnologic.
foto: Alina Mirea, Partener Deloitte România/coordonator local al programului
Companiile româneşti îşi pot măsura astfel forţele alături de companii din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia şi Slovenia.
În 2015, zece companii româneşti au fost prezente în clasamentul Fast 50. Cea mai bine plasată a fost Zebrapay, cu o creştere anuală de 998%. Producătorul de software Simplity s.r.o. s-a clasat primul, cu o rată de creştere de 1.971%, în timp ce câştigătorul clasamentului EMEA Fast 500 Catawiki a avut o creştere-record de 45.080%, se arată într-un comunicat semnat de Deloitte România.
Comunitatea Fast 50 reprezintă un loc în care oamenii de afaceri găsesc informaţie relevantă pentru afacerile lor şi identifică instrumente de colaborare, susţin oficialii Deloitte România.
“De-a lungul anilor, companiile româneşti au avut o prezenţă tot mai numeroasă în clasamentul regional, ceea ce reprezintă dovada talentului şi a capacităţii de inovaţie a companiilor locale. Programul oferă o bună platformă pentru sectorul high tech, întrucât ajută la creşterea vizibilităţii şi la identificarea de noi oportunităţi de business”, susţine Alina Mirea, Partener Deloitte România şi coordonator local al programului.
Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să întrunească un număr de condiţii. Veniturile anuale trebuie să fie in creştere şi de cel puţin 50.000 de euro anual, în perioada 2012-2015. De asemenea, competiţia Fast 50 vizează nunai companiile cu sediul într-o ţară din Europa Centrală. Alte creiterii privesc producţia de tehnologii patentate sau investiţiile făcute în zona de cercetare- dezvoltare şi o structură de acţionariat care să exclude subsidiare deţinute majoritar de entităţi strategice.
La categoria „Rising Stars”, Deloitte include companii „tinere” cu potenţial mare, dar care sunt prea noi pentru a întruni criteriul operaţional de minimum patru ani de existenţă. Companiile eligibile trebuie să aibă o vechime de minim trei ani şi să înregistreze venituri de peste 30.000 euro în ultimii trei ani consecutivi (2013–2015). Rămân valabile şi celelalte criterii de eligibilitate menţionate la categoria Fast 50.
O altă categoie, denumită „Big 5” include companii dinamice mari, care au avut creşteri spectaculoase pe o perioadă de patru ani. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să întrunească aceleaşi criterii ca pentru Fast 50, cu excepţia venitului anual din 2015, care trebuie să treacă de 25 milioane euro.
O noutate a programului din acest an o reprezintă premiul special pentru „Cea mai disruptivă inovaţie”. Acesta e va acorda unei companii care dezvoltă un produs unic şi inovator sau care furnizează servicii cu un impact semnificativ pe piaţă. Câștigătorul va fi stabilit de către un juriu independent.
Înregistrarea se face online. Informaţii suplimentare se regăsesc pe site-ul regional Technology Fast 50, la adresa www.deloitte.com/fast50ce. Candidaţii eligibili vor fi incluşi automat în competiţia europeană Deloitte EMEA Technology Fast 500, s emai arată în comunicatul Deloitte.
Înregistrările pentru Deloitte Technology Fast 50 se închid pe data de 14 august 2016. Clasamentul va fi anunţat în octombrie 2016.
COMMENTS