Studiu Huawei România: 66% dintre posesorii de telefon din România și-au pierdut cel puțin o dată informațiile personale din terminal

Studiu Huawei România: 66% dintre posesorii de telefon din România și-au pierdut cel puțin o dată informațiile personale din terminal

65,92% dintre români și-au pierdut cel puțin o dată contactele, informațiile esențiale sau pozele din telefon, arată datele colectate în urma unui chestionar realizat în mediul online de Huawei România, la care au răspuns peste 12.000 de internauți, în cadrul unei inițiative care urmărește să sporească gradul de conștientizare a importanței securizării datelor.

Peste jumătate (61%) din pierderile de informații au fost cauzate de posesorii telefoanelor sau de defectarea dispozitivelor. La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informații se pierd este în urma infectării telefonului cu un virus (4%). Chiar și așa, jumătate (50%) dintre cei care au răspuns chestionarului spun că și-au instalat un antivirus/ mobile security în telefon.

41% dintre cei care au completat chestionarul Huawei România au declarat că cel puțin o dată în viață și-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzând astfel accesul temporar sau permanent la datele personale. Sondajul arată că tinerii sub 25 de ani (generația Z) au șanse de aproape două ori mai mari (30,74%) să își piardă telefonul față de cineva care are peste 35 de ani (18,71%) (generația X).

Totuși, sondajul scoate la iveală că mulți români au învățat din experiențele neplăcute prin care au trecut și își protejează informațiile personale. 73,68% dintre cei chestionați au spus că fac backup pozelor, contactelor și datelor pe care le au în telefoane. Studiul arată că cei mai familiarizați cu acest proces sunt tinerii sub 25 de ani. 3 din 5 tineri (80,94%) au declarat că fac frecvent backup, față de 66,32% în cazul generației X. De asemenea, studiul arată că posesorii de flagship-uri (peste 3.000 de lei) sunt mai interesați să facă backup (85.31%), față de cei care au telefoane care costă sub 1.000 de lei (62,42%).

Când vine vorba de securizarea telefonului, trei sferturi (75%) dintre români aleg să limiteze accesul persoanelor străine la telefonul lor, cea mai populară metodă fiind cea pe bază de amprentă (54%). Restul metodelor de securitate folosite variază în funcție de vârsta posesorului: generația X preferă parolele (13,15%), generația Z PIN-ul format din 4 cifre (9,92%), în vreme ce millennials (26-34 de ani) aleg să își deblocheze telefonul cu ajutorul recunoașterii faciale (8,28%).

În ceea ce privește telefoanele pe care românii le preferă, datele arată că sunt de două ori mai multe șanse să vezi un telefon de ultimă generație în mână unui bărbat (10,8%), decât în mâna unei femei (5,57%). În plus, generația care apreciază cel mai mult flagship-urile sunt millennials – 12,26% dintre ei au un flagship, față de 7% cât au în medie generațiile X și Z.

Sondajul arată că 66% dintre români obișnuiesc să-și folosească telefonul personal în interes de serviciu. Dintre aceștia, un sfert (24,09%) nu folosesc nicio metodă de a limita accesul persoanelor necunoscute la telefonul lor, astfel că, în eventualitatea unui furt sau pierdere, dispozitivul poate deveni un risc de securitate pentru firma unde lucrează.

La chestionarul realizat online de Huawei Romania, în perioada 14-23 noiembrie, au răspuns 12.381 de persoane active pe rețelele sociale, posesoare de diferite branduri de telefoane.

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, oferă utilizatorilor săi soluții inovatoare, precise și rapide de securizare a datelor personale din telefoane. Noul flagship lansat toamna aceasta – Huawei Mate 20 Pro – vine echipat cu senzor de amprentă integrat în ecran și 3D Face Unlock cu Inteligență Artificială, care deblochează telefonul prin intermediul tehnologiei de analiză 3D în mai puțin de 0,6 secunde.

De asemenea, Huawei oferă utilizatorilor soluții dedicate de Backup & Securitate cum ar fi: Phone Clone pentru transferarea datelor atunci când îți schimbi telefonul cu unul nou, Backup & Restore prin HiSuite cu ajutorul unui PC sau direct din telefon, cu salvarea datelor pe card sau în rețea. Mai mult de atât, Huawei oferă acces gratuit în Huawei Cloud unde pot fi salvate automat date importante precum contactele, fotografiile, dar și alte fișierele utile. Informațiile din Huawei Mobile Cloud pot fi sincronizate automat pe toate smartphone-urile Huawei, astfel că este ușor și rapid ca utilizatorii să acceseze Contactele, Fotografiile, Calendarul, Wi-Fi și Notițele folosind Huawei ID.

Huawei Consumer BG, un lider global în tehnologie și inovație și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, oferă o gamă largă de produse, de la smartphone-uri, PC-uri, tablete, gadgeturi portabile, produse de rețelistică și dispozitive destinate întregii familii, până la servicii de stocare tip cloud. Huawei Consumer BG se dedică în totalitate livrării către consumatori a celor mai avansate tehnologii.

La Huawei, inovația se concentrează în jurul nevoilor clienților. Având 180.000 de angajați și gestionând operațiuni în peste 170 de țări, compania globală investește constant în cercetare și dezvoltare, concentrându-se pe inovațiile care fac viitorul tehnologiei accesibil pentru consumatorii de pretutindeni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0