Vor participa echipele din programele Advancing Ai și 1M Investment Readiness
● Întâlniri cu reprezentanți locali și internaționali din fonduri de capital de risc și platforme de crowdfunding
● 23 de start-up-uri participante din programele Advancing AI și 1M Investment Readiness
● 119 aplicații din 20 țări din Europa de Sud-Est, pentru ambele programe
● 20 de mentori internaționali și locali
● Workshop-uri dedicate potențialului investițional și sesiuni de legal și due dilligence oferite de partenerii programului
Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru start-up-uri de tehnologie, organizează online, pe 13-14 octombrie 2021, Investors Days, eveniment dedicat investitorilor și întregului ecosistem, care are ca obiectiv prezentarea echipelor start-up-urilor participante în Advancing Ai și 1M Investment Readiness, derulate de Techcelerator anul acesta.
Înregistrările se pot face pe pagina de Facebook Techcelerator, Investors Days – Techcelerator Portfolio Showcase sau pe platforma MyConnector aici.
Advancing AI #2 este un program de accelerare de 10 săptămâni dedicat start-up-urilor regionale care creează produse în faza de MVP, bazate pe soluții AI (Artificial Intelligence) și ML (Machine Learning), pentru a le susține eforturile de creștere și pentru a stimula dezvoltarea ecosistemului din regiune.
1M Investment Readiness #1 este programul oferit start-up-urilor în tehnologie care se pregătesc să atragă investitori de tip SEED, să ridice runde succesive de investiţii de până la un milion de euro și să înțeleagă complexitatea contextului investițional.
“Contextul dificil din această toamnă și faptul că obiectivul nostru este să punem în valoare echipele cu care am lucrat în cele două programe ne-au determinat să organizăm un eveniment comun. Pe de o parte, dorim să discutăm cu investitori din regiune despre tendințe și eventuale modificări în strategia lor de investiții; pe de altă parte, ne dorim să le prezentăm alumni cele două programe desfășurate de Techcelerator pentru a explora oportunități de investiție care le ajută pe acestea să fie treacă în etapa următoare de creștere“, declară Cristian Dascălu, Co-Fondator Techcelerator & Partener GapMinder VC.
Advancing AI #2 a lucrat cu echipe consolidate, ale căror produse se găsesc în etapa POC (Proof of Concept) sau MVP (Minimum Viable Product). Produsele accelerate sunt dezvoltate cu ajutorul Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics și prezintă potențial de scalare pe piețele internaționale.
Start-up-urile accelerate sunt:
1. AiVA Vision – dezvoltă soluții AI cu ajutorul cărora clienții retail pot obține infrastructură CCTV deblocând datele colectate, dar neutilizate, în vederea creșterii veniturilor și a eficienței operaționale. Monitorizarea AiVA are loc în timp real și nu colectează informații ce pot conduce la stabilirea identității persoanelor.
2. AREYLight Ai Solutions – dezvoltă soluții de economisire a consumului de energie electrică prin controlarea de la distanță a unităților de iluminat din orașe. Scopul este asigurarea autonomiei orașelor prin conectarea tehnologiilor de iluminat inteligent la alte aplicații pentru orașe inteligente, pentru a reduce cheltuielile și a maximiza rentabilitatea investiției.
3. BillHeap – folosind o platformă web bazată pe AI, BillHeap extrage inteligent și rapid datele din facturile scanate, procesându-le de 6 ori mai rapid și de 3 ori mai ieftin. Produsul este compatibil cu majoritatea ERP.
4. Exigo – revoluționează domeniul recuperării fizice prin jocuri interactive bazate pe o tehnologie AI de urmărire a mișcării, care îi ghidează și îi motivează pe pacienți. Aplicația poate fi utilizată pe orice dispozitiv dotat cu o cameră video.
5. IceBreakerAI – produsul geneză rapid lead-uri noi. Este o soluție AI care generează printr-un singur click zeci de mesaje de vânzare cu ajutorul cărora reprezentanții de vânzări pot sparge gheața în procesul de vânzare.
6. KFactory – dezvoltă soluții AI pentru creșterea producției în fabrici. Produsul face legătura dintre performanță și acțiunile umane, include suport calificat pentru echipele operaționale precum și o echipă virtuală de ingineri.
7. Kontraqt – dezvoltă soluții SaaS complete în domeniul achizițiilor și a lanțurilor de aprovizionare.
8. Ocean Credit – este o instituție financiară nebancară care oferă pe loc și 100% online împrumuturi de consum negarantate cu ajutorul tehnologiei de transfer de bani card2card și folosește big data și învățarea automată pentru a evalua riscurile și comportamentul clienților.
9. Synaptiq – crește calitatea serviciilor medicale pentru delimitarea tumorilor și a organelor care prezintă risc. Software-ul învață stiluri de conturare de la radioterapeuți pentru ca identificarea să se realizeze într-un timp semnificativ mai scurt și cu o mai mare precizie și obiectivitate.
10. StressLess – dezvoltă Tully, un dispozitiv portabil pentru recunoașterea și gestionarea emoțiilor, care îi ajută pe copiii afectați de ADHD să facă față stresului zilnic și să-și controleze comportamentul. Datele colectate facilitează realizarea unor evaluări obiective care ajută la dezvoltarea de metode de terapie noi și personalizate.
1M Investment Readiness a lucrat cu start-up-uri de tehnologie din România și Europa de Sud-Est care se pregătesc să ridice o rundă de investiții de tip SEED. Sunt start-up-uri care oferă produse tech, au deja tracțiune și sunt foarte motivate să scaleze la nivel internațional. De asemenea, acestea dispun de echipe solide, parteneriate stabile și clienți.
Start-up-urile participante sunt:
1. 1ID start-up Travel Tech specializat în soluții de imigrare și securitate fără contact. 1ID oferă pașapoarte digitale bazate pe Blockchain pentru călători și tablouri de bord pentru controlul sosirilor și plecărilor în aeroporturi; realizează controlul pașapoartelor de 20 de ori mai rapid utilizând sistemul OneLink, care facilitează partajarea datelor între aeroporturi.
2. 3minutesjob.com, soluție de recrutare pe care companiile își pot posta posturile vacante în întreaga lume. Acestea sunt listate în funcție de proximitate sau pot fi găsite după nișă (de ex: locuri de muncă de relocare, locuri de muncă fără experiență sau muncă de acasă). Candidații își pot încărca videoclipuri și imagini, pot completa formulare utile pentru a fi urmăriți de recrutatori.
3. Data Against Data oferă rezolvarea unei probleme cu care ne confruntăm in fiecare zi: tot ce facem pe internet este înregistrat și colectat de un vast sistem activ, în spatele site-urilor si aplicațiilor. Data Against Data le arata utilizatorilor care companii dețin datele lor și le oferă puterea de a cere accesul la acele date sau, mai mult, chiar ștergerea lor.
4. DGROOPS este versiunea comercială a platformei SAAS pentru rezervari de grup. Oferă atât o piață, cât și un sistem de back office pentru toți participanții la o călătorie organizată în grup. Soluția digitalizează procesul analogic al rezervărilor de grup B2B.
5. Equinox XR – îți permite să ajungi la un public mai tânăr care se așteaptă la jocuri și divertisment prin Realitate Augmentată, cu campanii de marketing gamificate bazate pe locație, ghiduri turistice virtuale informative și conținut educațional.
6.Inteligg dezvoltă produse și servicii și se angajează în cercetări în domeniile energiei, transportului, mediului și aplicațiilor rurale.
7. Momsi este o aplicație și o piață cu adevărat socială doar pentru mame, care facilitează interacțiunile din viața reală și micro-comunitățile, prin potrivirea de proximitate și algoritmul de interese / nevoi comune. Momsi facilitează îngrijirea (socială) de care are nevoie fiecare mamă în primii ani și le ajută pe mame să facă economie de timp, energie și bani.
8. MOCAPP.net – este o platformă de influenceri de publicitate, o platformă SaaS data-driven care optimizează procesele în activitatea profesioniștilor în marketing și publicitate pentru implementarea eficientă a campaniilor media.
9. MyConnector este „briceagul multifuncțional suedez” al platformelor de management de evenimente. Suficient de flexibil cât să acomodeze aproape orice scenariu și suficient de complex cât sa acopere cele mai fine detalii de care agențiile au nevoie și care clienților le plac foarte mult.
10. RepsMate – crește performanța agenților și satisfacția clienților și reduce costurile operaționale asociate prin automatizarea proceselor de calitate și conformitate, precum și prin alte funcționalități care analizează în profunzime interacțiunea dintre reprezentanți și clienți.
11. RobCo S.W.A.T dezvoltă soluții robotice open-source de ultimă generație, folosind ambele: arhitectura x86 și ARM. Aceasta permite desfășurarea în masă a SBC-urilor (calculatoare cu o singură placă) pentru proiectele Industry 4.0 și STEM educaționale.
12. Softlead este o platformă B2B all-in-one, care folosește augmented analytics pentru a selecta cele mai bune soluții software, utilizând ADN-ul digital al companiilor.
13. Tehnologii exponențiale (TX) este o platformă industrială AI care îi ajută pe cercetători, pe ingineri și pe oamenii de știință în domeniul datelor să dezvolte noi materiale, substanțe chimice și parametri de proces.
”Evenimentul va fi un moment de sărbătorire a eforturilor pe care echipele start-up-urilor le-au depus pentru a-și dezvolta produsul. Am invitat investitori activi, care să le audă pitchurile și suntem convinși că le vom atrage atenția pentru a genera discuții despre investiții cu cât mai mulți dintre ei. Următoarea ediție a Investors Days va avea loc anul următor, în luna martie, și va avea același scop: se prezinte și să pună în valoare pe cât mai multe dintre echipele cu care lucrăm. Dorim să le ajutăm să se finanțeze și să le oferim tot sprijinul în drumul lor către piață”, a declarat Cristian Dascălu, Co-fondator al Techcelerator și Partener GapMinder VC.
COMMENTS