Ultimele atacuri teroriste au suprins pentru că cei care le-au comis nu puteau fi bănuiți că pot săvârși așa ceva. Dacă ar fi să ne luăm după mărturia unui agent de contraspionaj maghiar, pe care am citit-o într-un cotidian, mai că s-ar înțelege că astfel procedează marile servicii. “Conserva” stă inactivă o perioadă îndelungată, îi induce în eroare pe cei din jur, și devine brusc activă.
De aceea ideea că atentatele ar fi provocate de refugiații arabi din Occident pare perdeaua de fum perfectă. Dar chiar așa, oare cum a fost influențat cancelarul german Angela Merkel să le deschidă porțile și ce a urmărit cu asta?
Până a afla răspunsul e bine să ne mai uităm încă o dată la întâlnirea Macron – Putin. Nu știm exact ce au vorbit. Dacă rușii au fost acuzați că au declanșat un război total, ce atacă simultan socialul, economicul și zona bugetară sau sindicală. Că operează cu pârghii conjugate, cum ar fi lansarea unei monede digitale naționale. Nu cunoaștem, dar președintele rus a ținut să precizeze că Federația nu stă în spatele unui război purtat cu arme neconvenționale.
Scopul acestuia nu ar putea fi decât să îngreuneze negocierile dintre Marea Britanie și UE din jurul Brexitului. Asta, desigur, în încercarea de a șubrezi unul dintre stâlpii NATO. Ceea ce obligă organizația să contraatace cam în același fel, nemilitar, însă pe baza gândirii militare. Această nouă formă de terorism economico-politico-socialo-sindical nu poate fi combătută decât dacă NATO intră în joc și o face mai bine.
Cu mențiunea că la actualul nivel de 0,87 euro pentru o liră sterlină, departe de fundamente, cursul de schimb vădește exact emoția ce încearcă să fie indusă în defavoarea unui Brexit amiabil. Cu precizarea că un astfel de episod nu se putea produce dacă politicienii, în loc să încerce să cumpere cu nivel de trai populația, i-ar fi permis să aibă debușeu pentru gândire și creativitate.
COMMENTS