Trei produse AGRICOLA, şi anume Puiul Fericit, Ouăle de la găini fericite şi Salamul de Sibiu, au primit două stele de aur „Superior Taste Award”, la Bruxelles. Titlul a fost dat de International Taste & Quality Institute (iTQi) şi reprezintă o recunoaştere a calităţii produselor alimentare de calitate, cu un gust apreciat drept superior. La această ediţie, au fost inscrise 1360 de produse din toată lumea. România s-a prezentat cu 11 produse.
Premiile „Superior Taste Award” se acordă pe baza degustării „în orb”, ceea ce înseamnă o analiză fără a cunoaşte ambalajul produsului şi originea acestuia. Juriu a fost format din reprezentanţii celor mai prestigioase 15 asociaţii europene de maeştri bucătari şi somelieri, listaţi în ghidurile Michelin sau Gaut Millau.
Grigore Horoi, preşedintele Grupului AGRICOLA a declarat că este bucuros de rezultatele obţinute.
„Puiul Fericit a obţinut această distincţie şi la ediţia organizata la Bruxelles în 2014, ceea ce ne confirmă, încă o dată, că este un produs de foarte bună calitate, pe care o menţinem neştirbită. Faptul că au obţinut două stele de aur cu această ocazie şi Ouăle de la găini fericite (crescute la sol şi cu posibilitatea de a ieşi la aer liber) pe care le producem la Avicola Lumina, Constanţa, precum şi sortimentul nostru cel mai valoros – Salamul de Sibiu AGRICOLA, produs la Salbac, ne triplează satisfacţia. Le mulţumesc tuturor colegilor mei, care au grijă zilnic ca aceste produse să reprezinte la cel mai înalt nivel priceperea şi dedicarea lor. Mulţumesc consumatorilor care apreciază produsele noastre, fără de care acestea nu ar fi existat în piaţă”, a mai afirmat Grigore Horoi.
„Superior Taste Award” oferă posibilitatea afişării premiului timp de 3 ani pe eticheta produsului premiat. Premiile „Superior Taste Award” sunt clasificate pe stele: trei stele de aur primesc produsele exceptionale, care au acumulat cel puţin 90% din puncte, două stele produsele remarcabile, cu note între 80% si 90%, iar produsele cu punctaje între 70% şi 80% primesc o stea şi calificativul „gust notabil”.
Salamul de Sibiu AGRICOLA a fost premiat şi pe 30 mai 2016, la Budapesta, cu Silver Award, de către Institutul International Internaţional pentru Selecţii de calitate – Monde Selection, de către un juriu profesionist total independent, format din 70 de profesioniști, chefi cu stele Michelin, membri ai Academiei Franceze culinare, ingineri tehnologi, lectori universitari, consultanţi în nutriţie şi sănătate sau ingineri chimişti. Testele de gust «în orb» sunt dublate şi de teste de laborator, pe care Monde Selection le realizează cu instituţiile publice şi private, cum ar fi Ceria, Brucefo, Institut Meurice şi Euroconsultant.
Salamul de Sibiu AGRICOLA este singurul produs din carne din România premiat la Monde Selection.
COMMENTS