UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 750 milioane de lei

UniCredit Bank listează la Bursa de Valori București o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 750 milioane de lei

UniCredit Bank, parte a Grupului UniCredit și una dintre cele mai mari instituții bancare din România, listează la Bursa de Valori București (BVB) astăzi, 23 decembrie, o nouă emisiune de obligațiuni corporative, în valoare de 750 milioane de lei. Obligațiunile se vor tranzacționa pe Piața Reglementată a BVB sub simbolul bursier UCB29. Obligațiunile corporative UniCredit Bank, negarantate, de rang senior, au o valoare nominală de 500.000 lei și o rată a dobânzii fixă, de 7,67% pe an. Data maturității este 22 noiembrie 2029. Această nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei a UniCredit Bank face parte dintr-un program mai amplu de diversificare a surselor de finanțare, destinate creșterii accesului la finanțare pentru clienții băncii. „UniCredit Bank continuă parteneriatul cu Bursa de Valori București și listează a treia emisiune de obligațiuni senioare, negarantate, din ultimii 3 ani. Prin intermediul pieței locale de capital facem încă un pas în implementarea strategiei de diversificare a surselor noastre de finanțare. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată și pentru succesul acestei noi emisiuni de obligațiuni de 750 milioane de lei. Vom mobiliza fondurile atrase pentru a finanța economia românească și pentru a sprijini creșterea economică.”, a declarat Mihaela Lupu, CEO al UniCredit Bank.

Noua emisiune de obligațiuni din partea UniCredit Bank reconfirmă relația îndelungată și prolifică pe care BVB o are cu companiile din sectorul bancar. Reușim, de la an la an, să dezvoltăm tot mai mult piața locală de capital, iar parteneriatul dintre BVB și instituțiile bancare reprezintă un pilon al acestei creșteri constante. Ne bucurăm că UniCredit Bank ni se alătură cu o nouă emisiune de obligațiuni, a 5-a la număr din ultimii 11 ani, păstrând astfel o colaborare strânsă cu BVB și o poziție stabilă pe radarul investitorilor.”, a afirmat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București. Intermedierea emisiunii de obligațiuni a fost realizată de Alpha Bank România.

Emisiunea de obligațiuni care a intrat astăzi la tranzacționare este a cincea listată de UniCredit Bank la Bursa de Valori București. Prima emisiune de obligațiuni listată sub simbolul bursier UCT18 în anul 2013 a ajuns la maturitate. A doua emisiune de obligațiuni a intrat la tranzacționare în 2017 cu 3 scadențe diferite (3, 5 și 7 ani) având simbolurile bursiere UCB20, UCB22, respectiv UCB24, toate ajungând la maturitate. Următoarele emisiuni de obligațiuni (a treia și a patra) ale băncii au intrat la tranzacționare în anul 2023, listate sub simbolurile UCB27 și UCB28. Valoarea obligațiunilor UniCredit Bank disponibile la tranzacționare ajunge astăzi la 1,7 miliarde lei.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, o bancă comercială paneuropeană cu o ofertă unică de servicii în Italia, Germania, Europa Centrală și de Est. În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde nevoilor variate ale clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Insurance Broker.

Despre BVB

BVB este singurul operator de piețe de valori mobiliare din România. BVB, companie listată pe propria piață din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde Depozitarul Central, responsabilă pentru operațiunile de registru și decontare în România, iar din 2019 contrapartea centrală CCP.RO, instituție care va prelua funcția de compensare a tranzacțiilor cu valori mobiliare în România și care va contribui la relansarea pieței de produse derivate. BVB administrează două piețe distincte, Piața Reglementată și Sistemul Multilateral de Tranzacționare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum acțiuni, obligațiuni, unități de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferință. Eforturile BVB și ale stakeholderilor săi de modernizare și dezvoltare a pieței de capital din România au fost recunoscute prin promovarea la statutul de Piață Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell, în anul 2020. În prezent, 11 companii românești sunt incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0