UNIQA Asigurări S.A. a primit din partea Autorității de Supraveghere Financiară aprobarea deciziei de retragere, la cerere, a autorizației pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA). Începând cu data de 06.12.2021, compania sistează activitatea de distribuție a polițelor RCA.
„UNIQA are un angajament ferm în ceea ce privește dezvoltarea operațiunilor în România, cu obiective ambițioase pentru a obține evaluări de 5 stele din partea clienților pe toate liniile de activitate, bazându-ne pe soluții și procese bine calibrate, dar și pe competențele echipei noastre de profesioniști”, a declarat Franz Weiler, Președinte al Consiliului de Supraveghere UNIQA Asigurări.
În acord cu strategia de dezvoltare durabilă asumată, UNIQA Asigurări a urmărit, în mod constant, obiectivul de reducere a impactului asigurarilor RCA asupra portofoliului și rezultatelor companiei, acestea reprezentând un segment care, la nivelul pieței, în ultimii zece ani, nu și-a dovedit capacitatea de a fi profitabil. În urma măsurilor aplicate cu consecvență pentru a susține acest obiectiv, UNIQA Asigurări a ajuns, în prezent, să dețină o cotă de piață de doar 0,5% pe segmentul asigurărilor RCA, ceea ce, din perspectiva volumului activității de vânzare a companiei, însemnă. în medie. 50 de polițe RCA vândute zilnic.
„Avem o direcție strategică constantă în ultimii șase ani, concentrându-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurări non-auto. Am crescut ponderea acestor segmente în portofoliul UNIQA Asigurări de la 20%, în 2015, la aproximativ 50%, în prezent. UNIQA continuă să își dezvolte activitatea în mod durabil, având o bază financiară solidă, standarde ferme pentru un business responsabil și obiective clare în ceea ce privește calitatea experienței oferită clienților și partenerilor.
Continuăm să ne consolidăm statutul de jucător relevant la nivelul pieței asigurărilor din România. Evoluția UNIQA pe parcursul ultimilor doi ani reflectă o dinamică bună a profitabilității, la care asigurările generale au avut o contribuție pronunțată. Banzându-ne pe aceste rezultate solide, estimăm un profit constant, cu o îmbunătățire graduală a performențelor companiei. Avem o viziune clară și știm care sunt prioritățile noastre pentru perioada următoare. Rezultatele și indicatorii de prudențialitate ai companiei ne arată că suntem mai bine echipați ca niciodată. Suntem mereu aproape de clienții noștri și ne asumăm promisiunea de a continua să ne dezvoltăm accelerat, pentru a le oferi soluții și servicii la cel mai înalt nivel”, a precizat Paul Cazacu, CEO – Președinte Directorat UNIQA Asigurări (foto).
UNIQA Asigurări respectă, în continuare, obligațiile asumate pe segmentul asigurărilor RCA, oferind un nivel de servisare la cele mai înalte sandarde, în acord cu condițiile contractuale, pentru toate polițele de răspundere civilă auto (RCA) iîn vigoare în portofoliul companiei. Potrivit celei mai recente analize privind dosarele de daună avizate pentru RCA, publicată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, UNIQA este compania cu cea mai mică durată medie de plată a dosarelor de daună pe piața RCA din România, de doar 2,8 zile / dosar.
Conform datelor raportate la finalul lunii septembrie 2021, UNIQA Asigurări are o rată de solvabilitate de 183%, pe care compania are capacitatea de a o susține suplimentar din fonduri proprii neutilizate, aceasta fiind poziționată peste rata medie de solvabilitate la nivelul pieței de asigurări, de 154%, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente primului semestru al anului 2021 și în conditiile în care cerința de reglementare la nivelul pieței pentru acest indicator este 100%.
Totodată, rata de lichiditate a companiei este de 1,98, fiind situată la un nivel aproape dublu față de cerințele impuse la nivelul pieței.
Acești indicatori confirmă stabilitatea UNIQA Asigurări și capacitatea acesteia de a-și onora angajamentele asumate față de cei peste 300 de mii de clienți din România, care au ales UNIQA drept partener de încredere în ceea ce privește soluțiile de protecție prin asigurare.
UNIQA continuă să se numere printre asigurătorii din România cu cele mai puține reclamații, înregistrând un număr de 146 de reclamații, în scădere cu 8% față de aceeași perioadă a anului anterior.
Pe parcursul ultimilor ani, rezultatele UNIQA Asigurări arată o îmbunătățire permanentă și în ceea ce privește profitabilitatea. Astfel, compania a încheiat anul 2019 cu un profit net total situat aproape de nivelul de 1 milion de euro, conform IFRS. În contextul provocărilor din 2020, UNIQA Asigurări și-a reconfirmat soliditatea și stabilitatea, continuând să își consolideze rezultatele și raportând un profit net de 2 milioane euro, conform IFRS, pentru ca, la finalul primelor 9 luni din 2021, valoarea profitului net al companiei să ajungă la nivelul de 3,4 milioane euro, conform IFRS.
COMMENTS