Zeci de studenți ai Facultății de Inginerie Medicală din cadrul Universității Politehnica București au participat la un workshop organizat de Philips România, menit să le aprofundeze cunoștințele în ceea ce privește tehnologia medicală și să le ofere cadrul în care să interacționeze cu experți din industrie. O parte dintre aceștia vor urma pe perioada verii un stagiu de practică intensiv, chiar în cadrul companiei, unde au șansa de a interacționa cu unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, dar și cu aparatură medicală de ultimă generație.
Philips România continuă să investească în educație prin parteneriatul încheiat în 2023 cu Universitatea Politehnica București, în sprijinul Facultății de Inginerie Medicală și a studenților acesteia. Scopul acestui parteneriat este de a oferi viitoarei generații de profesioniști din domeniul medical cunoștințele practice necesare pentru a putea juca un rol esențial în transformarea sistemului de sănătate din România. Astfel, 30 de studenți din anul III au participat la workshop-ul „Tehnologia medicală între teorie și practică”, organizat de Philips România.
„Acest workshop, ajuns la cea de-a doua ediție, este o oportunitate complementară de învățare pentru studenții Facultății de Inginerie Medicală care doresc să își aprofundeze cunoștințele în domeniul tehnologiei medicale și să interacționeze direct cu experți ai industriei. Evenimentul oferă participanților un program accelerat de învățare, multă informație din experiența noastră și o perspectivă practică asupra tehnologiilor medicale de ultimă generație. Am așteptat cu nerăbdare să ne întâlnim și să împărtășim experiența și cunoștințele noastre cu viitorii profesioniști în ingineria medicală!”, spune Ionuț Ionescu, Liderul Departamentului de Service, Philips România.
În urma acestui workshop, zece tineri au fost selectați pentru a petrecere vara la Philips, în cadrul unui program de practică dinamic și interactiv, unde vor avea șansa să înțeleagă din punct de vedere tehnic și clinic modul de funcționare a echipamentelor medicale, să își pună în practică cunoștințele teoretice, dar și să își cultive interesul și curiozitatea pentru inovația medicală în beneficiul pacientului. Philips România va facilita experiențe de învățare cu echipamente medicale portabile – ecografe și monitoare – soluții de imagistică prin rezonanță magnetică, tomografie computerizată, angiografie, echipamente de radiografie și enterprise informatics.
„Viitorii specialiști în domeniu au un rol esențial în procesul de transformare a sistemului de sănătate al României. Scopul este ca acesta să fie adus la standarde moderne, digitale și sustenabile, iar în centrul său să fie pacientul și nevoile sale. Cei zece studenți selectați pentru programul de practică de vară în cadrul Philips au oportunitatea de a interacționa direct cu echipa noastră de specialiști și de a descoperi echipamente medicale de ultimă generație din punct de vedere tehnic și clinic. Ei fac parte din viitorul industriei medicale! Ne bucurăm să investim în educație și să o facem împreună cu partenerul nostru, Facultatea de Inginerie Medicală”, adaugă Ionuț Ionescu.
Philips sprijină mediul academic prin oferirea de oportunități de stagii în cadrul organizației, facilitând astfel un proces de învățare rapid și natural pentru utilizarea și întreținerea tehnologiei medicale.
COMMENTS